Известие

Collapse
No announcement yet.

Темпомат/cruise control - Алфа 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от m1taka Покажи съобщение
    Здравейте,

Може ли някой да ми каже къде / кой би могъл да ми инсталира екстрата. Става дума за Алфа 156 1.9 jtd 115 к.с., 2002 г. - вътрешен фейслифт. Става дума за София. Питам тук, защото преди да го направя звъннах на няколко от препоръчваните сервизи и от никой не получих положителен отговор (според мен или са твърде заети или смятат, че не си струва да се занимават). Доколкото видях, като махнах корите, нямам кабели на волана. Снабдих се с лостче за контрол и изрязана пластмаса.

Може би това не е най-точното място за въпроса ми, но реших да го задам тук, защото е по темата.
    Първоначално публикувано от okinava Покажи съобщение
    по коя схема трябва да се свърже темпомата на 156 1.9 jtd 115коня
    Ето по тази.
    Attached Files
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от GammaRay Покажи съобщение
      Има колеги във форума, които са го направили, с чужда помощ или не, но така и не искат да споделят! Както и да го направиш все няма да работи. Имаше в един чешки форум май, схема с една връзка допълнително, която я няма във всички други уж работещи схеми.

Нека, тези които знаят да кажат как става!
      Извинявай кое точно те кара да мислиш така? Тук поне на 3 места колеги в това число и аз сме обяснявали как точно става за да заработи. И няма никакви тайни скрити връзки. А това че работи перфектно лично мога да ти го демонстрирам в моята кола
      Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
      Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
      Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Дай си модела на ECU и точната схема.
        Last edited by GammaRay; d.m.y г., 20:53.
        Alfa Romeo 159 1.9 16V SW

Comment

Дай си модела на ECU и точната схема.
          ЕКУ-то му трябва да е 15С7, а схемата, тази горе.
          За комуникиращите по CAN също я имам и мисля, че всичко по въпроса съм го качвал и го има тук: http://clubalfaromeo.com/forum/showt...EF%EE%EC%E0%F2

Comment

опитваме се да направим това ЕКУ - EDC15C5. Схемите нестават. Буксите са съвсем различни. Ако някой има схема, нека да помогне.

Comment

опитваме се да направим това ЕКУ - EDC15C5. Схемите нестават. Буксите са съвсем различни. Ако някой има схема, нека да помогне.
              В тема, дето съм посочил ги има всички схеми и са реализирани основно тези на това ЕКУ. Прочетете я внимателно. Има и снимки на ЕКУ-то и буксите.

Comment

В AO пише, че за да тръгне темпомата на EDC15C5, то трябва да се префлашне с фърмуер от Либра.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                  В AO пише, че за да тръгне темпомата на EDC15C5, то трябва да се префлашне с фърмуер от Либра.
                  То това май е според годината на производство. А на 166 -ците с това ЕКУ няма проблем.

Comment

Колега качвам ти файла с описанието на буксите на Екуто EDC15C5. В наличните ти букси гледаш дали ги има крачетата или не. Ако ги няма от друга букса си ги добявяш и свързваш със съответните крачета на лоста за управление който си сложил на кормилото. Трябва да имаш и бутоните на съединителя и спирачката за да сработи. Трябва да осигуриш и захранване на самия лост за управление.
                    Attached Files
                    Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Крачета знам че няма. Опитвал съм - не работи. Даже един шунт гръмнах, ама добре, че компа оцеля
                      Last edited by GammaRay; d.m.y г., 23:04.

Comment

Ето схемата от eLearn за 156 2.4 10v JTD 136 к.с

http://store.picbg.net/pubpic/E4/54/...8150b0e454.jpg

Интересното е, че свързването става на букса А, а на схемите които давате на това ЕКУ - http://store.picbg.net/pubpic/6E/EC/...8f77266eec.jpg , букса А няма толкова крачета. По спомен буксата май беше или C или D, като там наистина пиновете липсват и схемата на буксите приложени по-горе, не отговаря на ЕКУ-то.
                        Last edited by GammaRay; d.m.y г., 23:36.

Comment

Ето схемата от eLearn за 156 2.4 10v JTD 136 к.с

http://store.picbg.net/pubpic/E4/54/...8150b0e454.jpg

Интересното е, че свързването става на букса А, а на схемите които давате на това ЕКУ - http://store.picbg.net/pubpic/6E/EC/...8f77266eec.jpg , букса А няма толкова крачета. По спомен буксата май беше или C или D, като там наистина пиновете липсват и схемата на буксите приложени по-горе, не отговаря на ЕКУ-то.
                          Тая схема не може да е на 136 катърова 156-ца, щото е за ЕДЦ15С7, а въпросната каруца е с ЕДЦ15С5,което е с 4 букси за разлика от първото, което е с две и го има при 140 и 150 катъровите.

Comment

Крачета знам че няма. Опитвал съм - не работи. Даже един шунт гръмнах, ама добре, че компа оцеля
                            Извинявай не разбрах. Ако ги няма сложени крачетата в буксата как точно да заработи? Имай предвид че темпомата няма да зароаботи на място. Трябва му минимална скорост на движение, не помня точно но беше над 40 км във всеки случай.
                            Тук съм слагал и описанието на EDC15C7
                            http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=73404
                            Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Абе човек, сложил съм крачета но въпреки това схемата неработи а и буксите на компа, нямат нищо общо със схемата и лостче съм сложил, не съм толкова тъп. И датчиците са тествани с Мултиекускан. Нямам представа защо се разминава схемата. Сам виждаш, че на схемата от eLearn и схемата с буксите на това ЕКУ - няма от 53 до 57. Аз откъде да знам какво да свържа, при положение, че не е указано в схемата?! Все пак не може да налучкваме до 80 -тия компютър, нали?

п.с Така, като ми гледаш колата мислиш ли, че незнам, че няма да заработи на място?

Comment

Абе човек, сложил съм крачета но въпреки това схемата неработи а и буксите на компа, нямат нищо общо със схемата и лостче съм сложил, не съм толкова тъп. И датчиците са тествани с Мултиекускан. Нямам представа защо се разминава схемата. Сам виждаш, че на схемата от eLearn и схемата с буксите на това ЕКУ - няма от 53 до 57. Аз откъде да знам какво да свържа, при положение, че не е указано в схемата?! Все пак не може да налучкваме до 80 -тия компютър, нали?

п.с Така, като ми гледаш колата мислиш ли, че незнам, че няма да заработи на място?
                                Колата е с ЕДЦ15С5 и за това схемата и е друга и буксите са други и означенията.

Comment

Working...
                                X